Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Lara Fabian - Βιογραφικό σημείωμα



H Lara Sophie Katy Crokaert,όπως είναι το πραγματικό όνομα της Lara Fabian,γεννήθηκε στο Etterbeek του Βελγίου στις 9 Ιανουαρίου του 1970,από Βέλγο πατέρα και Ιταλίδα μητέρα.
Έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στη Σικελία όπου και έμαθε Ιταλικά και μετά πήγε στις Βρυξέλλες για να ξεκινήσει σοβαρά την ενασχολησή της με τη μουσική.Μαθήματα πιάνου και φωνητικής προετοίμασαν τη Lara για να γίνει μια από τις πιο σημαντικές φωνές της παρούσας μουσικής σκηνής.

Στην ηλικία των 16 κερδίζει έναν διαγωνισμό μουσικής και τη δυνατότητα να ηχογραφήσει το πρώτο της cd-single με τίτλο L'Aziza est en pleurs(H Αζίζα κλαίει).Ο δρόμος ανοίγει για εκείνη διάπλατα όταν 2 χρόνια αργότερα,το 1988, αντιπροσωπεύοντας το Λουξεμβούργο στο διαγωνισμό της Eurovision κερδίζει την τέταρτη θέση μεν,αλλά το τραγούδι της Croire(Πίστη) μεταφράζεται σε Αγγλικά και Γερμανικά και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Έπειτα από αυτό,το επόμενο single της,Je sais(Ξέρω) οδηγεί τη Lara στον Καναδά για να κυνηγήσει το όνειρο της.Αν ήξερε μόνο πόσο ψηλά θα έφτανε κάποτε...

Σύμμαχος στη προσπαθειά της αυτή,ο ταλαντούχος Rick Allison με τον οποίον έγραψαν μαζί μεγάλες επιτυχίες και ο πατέρα της που επένδυσε όλες του τις οικονομίες προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το 1991,το πρώτο ολοκλήρωμένο album της Lara που φέρει τον τίτλο Eponyme.Τα single Le jour ou tu partiras και Qui pense а l'amour γνωρίζουν τεράστια επιτυχία.

Επόμενο album είναι το Carpe Diem το 1994.Με τραγούδια όπως το Leila,Tu t'en vas και Je suis malade η Lara άδραξε τη δική της μέρα στη μουσική σκηνή.

Το 1996,δανείζει τη φωνή της στην Εσμεράλδα,στην καναδική εκδοχή της Παναγίας των Παρισίων και ηχογραφεί επίσης το τραγούδι Que Dieu aide les exclus.

Η μεγάλη επιτυχία έρχεται όμως για τη Lara με την κυκλοφορία του Pure,του τρίτου γαλλόφωνου album της το 1996 στον Καναδά.Το cd έρχεται στην Ευρώπη το 1997 και η Lara δίνει τα διαπιστευτήρια της.Je t'aime,Tout,Humana,La Difference είναι κάποιες από τις επιτυχίες του cd αυτού,που το κοινό αγαπά μέχρι σήμερα.

To 1999 φτάνει η στιγμή για την πρώτη απόπειρα της Lara να κερδίσει το αγγλόφωνο κοινό της με την κυκλοφορία του album Lara Fabian.To I will love again γίνεται τεράστια επιτυχία ενώ το Love by Grace ανοίγει το δρόμο στη Lara για να κερδίσει και τη Νότιο Αμερική και να φτάσει ως τη Βραζιλία.Η ισπανική version του Lara Fabian είναι γεγονός.

Η νέα χιλιετία βρίσκει τη Lara να τραγουδά μαζί με τον Josh Groban το For Always για το soundtrack του A.I(Artificial Intelligence) και να ετοιμάζει την γαλλόφωνη επιστροφή της με το album Nue το 2001.Τραγούδια όπως το Immortelle,J'y crois encore,Tango,Tu es mon autre(ντουέτο με τη Maurane)γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία που επισφαγίζεται με μια επίσης μεγάλη περιοδεία,Lara Fabian Live 2002.

Το 2003 η Lara κάνει στροφή σε μια πιο "θεατρική" εκδοχή των επιτυχιών της με το En toute Intimite και μια σειρά εμφανίσεων στο Olympia στο Παρίσι.

To 2004 βρίσκει τη Lara με το δεύτερο αγγλικό της album με τον τίτλο A wonderful world ενώ τέλος μπαίνει και στην συνεργασία της με τον Rick Allison.Επίσης,η πρώτη της συμμετόχη σε ταινία είναι γεγονός στο πλάι του δικού μας Μάριου Φραγκούλη για το De-Lovely,οπού ηχογραφούν μαζί και το τραγούδι So In Love,ενώ το τραγούδι The Alchemist είναι προϊόν της συνεργασίας της με τον Russell Watson.

Το επόμενο γαλλικό cd ένα χρόνο αργότερα,το 2005,ονομάζεται 9 και επισημαίνει ακριβώς το τέλος μιας εποχής και το ξεκίνημα μιας άλλης.Μουσικά και στιχουργικά η Lara συνεργάζεται πλέον με τον Jean-Felix Lallane,ενώ ένα χρόνο αργότερα το 2006 με μια πολύ μεγάλη περιοδεία που φέρει τον τίτλο Un Regard 9 η Lara αποχαιρετά χωρίς να το ξέρει το κοινό της.

Η γνωριμία της με τον σκηνοθέτη Gerard Pullicino φέρνει στη ζωή της την ευτυχία και μια κορούλα στα τέλη του 2007.Η μικρή Lou κάνει τη Lara τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο του κόσμου.

2008:Χρονιά της Ελλάδας.Το Μάιο η Lara επισκέπεται για πρώτη φορά τη χώρα μας στο πλευρό του Μαρίου Φραγκούλη.Ήταν η πρώτη της εμφάνιση μετά από σχεδόν 2 χρόνια απουσίας ενώ τον Σεπτέμβριο βρίσκεται ξανά στο πλευρό του Μάριου στο Ηρώδειο.

Το 2009 είναι η χρονιά της δυναμικής επιστροφής της Lara.Το album της Toutes les femmes en moi κυκλοφόρησε το Μάιο και ένα πλήθος εμφανίσεων την επανέφεραν στο προσκήνιο.Η περιοδεία της Toutes les femmes en moi font leur show βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ η αγγλική εκδοχη του TLFM,Every Woman In Me,αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τους fans της.

Μέσα στο 2010 και μετά το τέλος των συναυλιών της στο πλαίσιο της περιοδεία της,η Lara κάνει στροφή προς την Ανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα την Ρωσία και την Ουκρανία.
Με τον Ρώσο συνθέτη Igor Krutoi,ετοιμάζει το επόμενο album της Mademoiselle Zhivago,το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2010.Μερικές ακόμα συναυλίες σε Μόσχα,Κίεβο,Αγία Πετρούπολη,Οδησσό και Κισινάου δείχνουν τη στροφή της Lara,προς αυτήν την αγορά.Παράλληλα,στις αρχές του καλοκαιριού του 2010,γίνονται τα γυρίσματα για το φιλμ που θα συνοδεύει τα τραγούδια,υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Alan Badoev.Το τέλος της χρονιάς τη βρίσκει στην Κίνα και το Καζακστάν,να γιορτάζει την έναρξη του Νέου Κινέζικου Έτους και να ανοίγει τους 7ους Χειμερινούς Ασιατικούς Αγώνες,αντίστοιχα.

Για το 2011 ετοιμάζει πολλές ακόμα συναυλίες,την κυκλοφορία του φιλμ Mademoiselle Zhivago,τη συμμετοχή στην ταινία Charlie και γιατί όχι έναν ακόμα δίσκο.!


1 σχόλιο:

  1. Bonjour, le livre "Lara Fabian, Toutes les femmes en elle (Biographie)" est désormais DISPONIBLE DANS LE MONDE ENTIER!

    En vente exclusive via Internet sur Lulu.com :
    http://www.lulu.com/product/couverture-souple/lara-fabian-toutes-les-femmes-en-elle-%28biographie%29/14309565

    Expédié en 3 à 5 jours ouvrés.18,50 €
    245 pages avec un système interactif qui permet d'accéder à du contenu multimédia grâce à un smartphone (plus d'explications dans la page du groupe).

    A très bientôt et bonne journée !
    JP

    ΑπάντησηΔιαγραφή